Žltá hlávka, vlásky biele, celý deň sa v tráve smeje

Tiež máte v týchto dňoch pocit, že mnohé miesta v prírode ožltli? V sýtej zelenej farbe trávy vykúkajú ako malé slniečka hlávky žltých púpav. Je mi ľúto, že všetká táto krása je tak krátka, rýchlo pominuteľná. Prejde len zopár dní a zo žltých kvetov sa stanú malé lampášiky, ktoré rozvíri vietor do diaľav. A vďaka tomu sa budeme tešiť z púpavovej krásy aj o rok.

Púpava je rastlina, ktorá nás poteší každú jar nielen svojím pekným žltým kvietkom, ale ona patrí medzi veľmi bohaté byliny na živiny. Jedna šálka varenej púpavy obsahuje  vápnik, draslík, vitamín K , ktorý formuje kosti a taktiež vlákninu. Púpava je najbohatším zeleninovým zdrojom betakaroténu a tretím najbohatším zdrojom vitamínu A zo všetkých potravín po rybom tuku a hovädzej pečeni.

IMG_9848

IMG_9760

IMG_9772

IMG_9769

IMG_9758

IMG_9756

IMG_9752

IMG_9868

Zdieľané

s

FFF75

FFF

weekend flowers # 96

tina weekend flowers

9 thoughts on “Žltá hlávka, vlásky biele, celý deň sa v tráve smeje

  1. Tý, jo! Když ti sem napíšu česky, že jsou ty snímky moc hezké, budu se tu vyjímat divně 😀 Kudy vede cestička od anglicky mluvících komentátorů na tvůj blog?
    Na tomto novém blogu mě konečně nezlobí vkládání komentářů.

    Páči sa mi

  2. Tento blog som si založila kvôli tým výmenným blogovým akciám, ktorých logo je skoro pod každým príspevkom. No nie pri všetkých. Keď si všimneš, pod týmto púpavovým príspevkom sú hneď dva projekty na tému víkendových kvetov. Občas sa mi hodí nejaká téma, na ktorú dám fotky aj na moje staršie blogy – 365 a Bratislava. Treba kliknúť na to, čo je pod textom “zdieľané s”….

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.