Slnečný jesenný deň

Myslím si, že k týmto fotografiám je zbytočné písať siahodlhé texty. Včera, v dvanásty novembrový deň, som využila krásne slnečné počasie a cestu na nákup som si o nejaké dve hodiny a nejaký kilometrík predĺžila, lebo som si do obchodu namierila okľukou cez neďaleký lesík. Bolo tam tak krásne, že som skoro zabudla, že som sa vybrala na nákup a nie na prechádzku. Zabúdam aj na moje predsavzatie, že uzávierku  fotoaparátu po  nedávnej oprave budem viac šetriť. Nevadí. Dnes, kedy je zase škaredé novembrové počasie, fúka vietor a kedy ani netuším, ktorým smerom je slnko, na prechádzku určite nepôjdem. Nafotila som toho znovu veľa, ale dnes som vybrala len zopár obrázkov. S ďalšími vás zoznám zase inokedy.

IMG_8957

IMG_8958

IMG_8961

IMG_8993

IMG_9039

IMG_9054-ACTION

IMG_9090

IMG_9092

IMG_9142

IMG_9166

IMG_9231

Ak by sa vám náhodou zdalo, že tých jesenných farebno-lístkových fotografií je už na tomto blogu veľa, mne sa tak nezdá. Treba sa nabažiť jesenných farieb, uložiť si ich do pamäti a žiť z tých farieb v nasledujúcom období, pretože prichádzajú dni, kedy bude prevládať šedivá farba, tak, ako je to aj dnes.  Na záver ešte jeden autoportrét s prianím príjemného dňa.

IMG_9156

10 thoughts on “Slnečný jesenný deň

  1. Krásných barevných podzimních fotek není nikdy moc. To je letos zvláštní rok – tolik zeleně v půli listopadu. Dokonce i ploštice se netváří, že už je pozdní podzim.

    Páči sa mi

  2. Wunderschöne Fotos… das mit den langen Baumschatten gefällt mir besonders gut und natürlich die bunten Farben, mit denen der Herbst alles anmalt. Die Feuerwanzen sehen auch immer schön aus.
    Und dich sehe ich, zumindest deinen Schatten. 😉
    Liebe Grüße
    Ute

    Páči sa mi

  3. Katka má s tou zelemí pravdu a všimla jsem si toho na tvých fotkách dřív, než jsem si přečetla její komentář. Dívám se z okna a trochu zeleně vidím i u nás, což je vážně zvláštní, když nám třetí ráno teploměr spadl do mínusových hodnot. A neboj, že by nás tvé krásné podzimní fotky omrzely, ve spojení se sluncem jsou pastva pro oči. 😎

    Páči sa mi

  4. Ty voláš tie chrobáky ploštice? Ja električky 🙂 Zo srandy, tak sme ich volali ako deti. To preto, že sa tak spájali za sebou. No mohli sme ich volať aj vláčik 🙂 Až tento tvoj komentár ma prinútil vygoogliť ich pravý názov – Cifruša bezkrídla (Pyrrhocoris apterus). V českom jazyku Ruměnice pospolná a fakt patrí k plošticiam. Fuuj! Nemám ich rada, od tejto chvíle ich nebudem mať rada ešte viac. Na tom mojom záhone, ktorý mám pri dome, ich je vždy strašne veľa.

    Páči sa mi

  5. Keď som sa prechádzala lesíkom a fotila, uvažovala som nad tým, aký je pomer spadnutých listov voči tým, ktoré sú ešte na stromoch. Zhodnotila by som to asi tak, že dva k jednej. Dva diely na zemi, jeden ešte stále na stromoch 🙂

    Páči sa mi

  6. Przy słonecznej pogodzie wszystko nabiera kolorów i nawet jesień jest piękna. Pozdrawiam.
    Za slnečného počasia, všetko je farebné a dokonca aj na jeseň je krásny. S pozdravom.

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.