Mariazell v čase adventu

Koncom minulého týždňa sa otvorili brány mestečka Mariazell  pre návštevníkov, ktorí  chcú zažiť jedinečnú atmosféru predvianočného obdobia v tomto meste.  Mesto pripravuje každoročne bohatý program pre dospelých aj pre deti.  Na námestí je veľký adventný veniec, v oknách jedného z domov na námestí je adventný kalendár, z námestia sa dostanete na anjelskú uličku, ktorú večer zdobia svetlá v tvare anjelov a na ktorej sú obchody, kde sa dajú kúpiť sošky anjelikov rôznych veľkostí a tvarov.  Môžete tu vidieť deti, ktoré sa nosia na poníkoch, či sa vozia v kočoch ťahaných koňmi.

O meste a o mojej návšteve v ňom som už písala  v článku na inom mojom blogu:

***

Predvianočný Mariazell

***

Ďalšie fotografie si môžete pozrieť zase tu:

IMG_1247

IMG_1475

IMG_1487

IMG_1673

9 thoughts on “Mariazell v čase adventu

  1. Pěkná atmosféra.
    Jednou jsme byli těsně před svátky lyžovat, bydleli jsme v maličké vesnici, kde byl jen obchůdek s vánočními suvenýry, snad pekař a víc nic, jen pár penzionů. Měli tam takový zvyk, že každý večer hostil jeden dům, před ním pár stolečků na stojáka, stánek, kde příchozí dostali svařák a perníček. V domě bylo otevřené okno a uvnitř koncertovali – klavír, housličky. Moooc hezké to bylo.

    Páči sa mi

  2. Už jsem toto rakouské městečko obdivovala na tvém druhém blogu a tady vidím zase jiné fotky. Udělaly jste si se sestrou opravdu krásný předvánoční výlet a jak tak koukám na ty hory okolo a všude sníh, musely jste i pořádně vymrznout. 😉

    Páči sa mi

  3. Jarka, to som odpozerala od teba, že z jedného výletu treba urobiť niekoľko príspevkov 🙂 Keby si videla, koľko som toho nafotila. Aspoň čiastku z tých fotografií dám na blogy – podľa tém.

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.