Mandarin Orange Monday 100

Nedávno som dostala mail od blogerky Lorri Kenett, ktorá organizuje blogovú výmenu fotografií na tému

“Mandarin Orange Monday”

Tohto projektu som sa v minulosti zúčastnila aj ja a predtým, ako sa blížilo jubilejné sté kolo, poslala mail všetkým zúčastneným. Chcela by som zablahoželať k jubilejnému kolu jej photochallenge a popriať jej, aby jej výmena bola taká úspešná aj v  ďalšej stovke.  Aby to nebola iba taká prázdna gratulácia, pripájam sa aj s niekoľkými fotografiami z posledných dní.

Bolo to asi pred desiatimi dňami, keď som si povedala, že pôjdem pozrieť do rakúskeho Bergu a Kittsee, v akom štádiu zrelosti sú tamojšie marhule. Lenže môj bicykel bol natoľko zaprášený, že ho bolo treba najprv umyť. Doma na to podmienky nemám, tak som sa teda vybrala k Dunaju. Skôr, ako som odišla k neďalekému Dunaju, pozrela som, čo mi kvitne na záhone. Boli to nielen oranžové ľaliovky, ale aj oranžová ľalia, ktorú som kedysi pestovala na balkóne. Som rada, že mi prežila a tak pekne rozkvitla.

IMG_2768

IMG_3725(1)

IMG_3747

IMG_3763

Ako som umývala bicykel, preplávala po rieke loď. Videla som ju na Dunaji a tiež aj fotila už viackrát, no až dnes ju dávam prvý raz na blog.  Cestou domov som si všimla, že v tráve leží oranžové lano. Aj to som si odfotila, lebo oranžové lano som ešte nevidela.

IMG_5334(1)

IMG_8008.CR2

IMG_8020.CR2

Až s čerstvo umytým bicyklom som sa vydala na cestu za marhuľami. Boli už oranžové, ale zrelé ešte neboli. Keby som tam išla dnes, možno by som už žiadne marhule nenašla.

IMG_6572.CR2

IMG_6573.CR2

IMG_6571.CR2

 

Mandarin Orange Monday 100

 

mandarin-orange-mondayX

16 thoughts on “Mandarin Orange Monday 100

  1. To je prima nápad fotit všechno oranžové. Fotografování se dá zpestřovat různými způsoby, tenhle se mi moc líbí, Danko. Máš nádherné lilie a všechny fotky do projektu jsou perfektní. Nejvíc se mi zamlouvá ta poslední, protože mám strašně ráda meruňky. 😉
    Přeji pohodový pondělní večer. 🙂 Hanka

    Páči sa mi

  2. Ďakujem Hanka! Aj ja mám rada marhule.Na zajtra som pozvaná kamarátke do záhrady, sľúbila mi na koláč. U vás sú už tiež zrelé? V blogovej sfére je veľmi vela rôznych projektov – či fotovýmen, alebo ako by som to nazvala. Len tomu môjmu sa akosi nechcelo dariť 😦 Slovenská blogová scéna je v porovnaní s tou nemeckou alebo anglicky hovoriacou veľmi malá a z tej českej sa našlo naozaj len pár takých, ktorým neprekážalo, že sa zapojili do projektu slovenskej blogerky. Pekný večer aj tebe!

    Páči sa mi

  3. Veľmi pekné fotky … tie kvietky sú krásne … Ja som v prvom momente namiesto lana videla oranžového hada … preľakla som sa, čo to za potvora oranžová u nás vegetí …. veď také zvyčajne nebývajú v našich končinách … :)))))))

    Páči sa mi

  4. Nein, liebe Bärbel 🙂 Noch immer spielt man Fußball-Weltmeisterschaft? Ich verfolge es nicht. Jetzt ist für mich viel interessanter Sport, Tour de France 🙂

    Páči sa mi

  5. A wonderful display of orange images. My favourite is the 4th – and the one you shared with MoM. I can’t find a translator, so haven’t been able to read what you have said, unfortunately. Thanks for being part of Mandarin Orange Monday #100:))

    Páči sa mi

  6. Podobne aj ja …. tento rok sa akosi premnožili užovky … máme jednu na záhrade (dúfam že len jednu), dosť ich je na chate … po lese už takmer nechodím, ani po lúkach … vždy si musím vidieť pod nohy … viem, že mi neublížia, sú veľmi plaché, ale nezniesla by som ani dotyk …
    A s tou v záhrade sa učím žiť … ona ujde predo mnou a ja pred ňou … a funguje to …. :))))))))

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.