Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným

Ja viem, my ľudia sme nevďační. Nepáčia sa nám prílišné horúčavy, nepáči sa nám obdobie dažďov, ani vetristé počasie. Ako už výrok z filmu Rozmarné léto v nadpise môjho príspevku naznačil, že takéto leto, aké máme v posledných týždňoch, sa trošku odlišuje od predstáv, ako by leto malo vyzerať. Keď som včera dopoludnia začala písať tento príspevok, v byte bolo tak tma, ako keby bol večer osem hodín, z diaľky bolo počuť hrmenie, ten zvuk pripomínal dunenie kanónov a dažďu už aj tu viseli nohy. Netrvalo dlho a začalo pršať. Do večera dokonca niekoľkokrát. Tá večerná búrka bola naozaj veľmi výnimočná, veď vypadol aj signál všetkých slovenských televíznych programov. Dnes sa rozlúčime s prvým prázdninovým mesiacom a vonku sa už lastovičky zhromažďujú na drôtoch, lístie z topoľov pod našimi oknami už opadáva.

2014-07-30

2014-07-301k

Čo sa tohoročné počasie naozaj zbláznilo? Alebo tak, ako nebola skoro žiadna zima, ako skoro prišla jar a leto, príde o mesiac skôr aj jeseň? No  nechajme sa teda prekvapiť.

Aby nebol tento príspevok len o sťažnostiach, podelím sa s vami s radosťou, ktorú som ráno nafotila na mojom balkóne.

IMG_0001

IMG_0003

IMG_9950x

IMG_9959

IMG_9973

IMG_9974

IMG_9977

IMG_9980

IMG_9981

IMG_9991

Takto nám včera napršalo.

IMG_9948

IMG_9988

Dúfajme, že august nám dopraje viac slnečných ako daždivých dní.

9 thoughts on “Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným

  1. Nejsme ani tak nevděční jako věčně nespokojení, Danielo. Každý má o počasí jiné představy, třeba já jsem šťastná, že prší a ochladilo se. Konečně se dá v pohodě přežívat i doma, do včerejška jsme měli v domě na zalknutí. Je ovšem pravda, že bych deštivé léto nechtěla, sluníčko je fajn (i kvůli fotografování), ale teplota by mi vyhovovala tak do 25°C.
    Máš na balkoně překrásné ibišky, moc se mi líbí ta oranžová barva, ale krásná je i růžová. My jsme kdysi ibišek taky pěstovali, ale měl takovou úplně běžnou barvu.
    Zdravím a přeji pěkné dny. ☼ Hanka

    Páči sa mi

  2. Oha, bei euch hat es auch mächtig geregnet.
    Sogar deine Balkonkästen haben Überschwemmung.
    Der Himmel sah aber auch drohend aus.
    So viele Äste und Blätter auf dem Boden, als sei schon Herbst.
    Ich hoffe, dass es sich bei euch beruhigt hat.
    Bärbel

    Páči sa mi

  3. Hanka, ja mám tiež radšej také teploty ako ty, lebo aj keď nebývame v podkroví, v paneláku je to podobné 😦 Tie noci sú potom hrozné. Včera ráno bolo toľko rozkvitnutých kvetov, dnes ráno ani jeden. Škoda, že kvitnú iba jeden deň.
    Ukradnem ti tvoje slniečko a posielam ho aj tebe ☼

    Páči sa mi

  4. Ja, in den letzten Tagen hat bei uns viel geregnet. Ich schreibe davon, ob das Herbst früher als in anderen Jahren kommt.
    Danke für deinen Besuch und Kommentar.

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.