Pustovka

Úroda z polí mizne, sú čerstvo poorané. Zo svojich skrýš v zemi občas vykukne nejaká korisť pre množstvo dravých vtákov, ktorí striehnu vo vzduchu. Jedným z nich je sokol myšiar alebo ľudovo pustovka. Je to vták z čeľade sokolovitých. S rýchlym krúživým pohybom svojich úzkych plochých krídiel sa trasie vo vzduchu a pokukuje svojím dobrým zrakom niekoľko metrov dolu, kde sa čo mihne. Myší a hrabošov je na poli dosť, takže hladovať nemusí.

Pri včerajšom bicyklovom výlete som jednu pustovku chvíľu sledovala a fotila.

DSCN77921

DSCN77931

Už z hlavnej cesty som si všimla, že na tabuli označujúcej meno ulice sedí nejaký vták. No keď som prichádzala bližšie, práve v tej chvíli prešiel okolo traktor a vtáka mi vyplašil.

DSCN77791

DSCN77801

To som už vedela, že je to pustovka. Odletela a sadla si na stĺp elektrického vedenia pri ceste, z ktorej som prišla. Tak som sa vybrala naspäť. Ale aj tu mi ju vyrušilo auto, ktoré práve prichádzalo po ceste. No stihla som urobiť niekoľko záberov.

DSCN77851

DSCN77871

DSCN77881

DSCN77891

Nuž, ale toto nebolo fotenie so zrkadlovkou, iba s kompaktom. Bohužiaľ, približovanie s ním mi akosi nejde.

5 thoughts on “Pustovka

  1. Witaj Danielko!
    Och, udało Ci się zrobić świetne zdjęcia pustułce. Ten niezbyt duży sokół, podobny do gołębia przystosował się do życia w warunkach miejskich. Nigdy nie miałam szczęścia aby go zobaczyć w naturalnych warunkach.
    Szczęsliwej niedzieli:)

    Páči sa mi

  2. Ty máš štěstí, Danko! Mně se ještě žádného dravce nepodařilo takhle vyfotit. Snímky jsou parádní!
    Moc se mi líbí první dvě fotografie krajiny. Mám ráda zorané pole pod modrou oblohou.
    Užij si krásnou neděli! 🙂

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.