Sobotňajšie popoludnie

som využila pri práci na mojom kvetinovom záhone. Bol najvyšší čas zlikvidovať odkvitnuté a vyschnuté kvety. No i tak som asi po dvoch hodinách odchádzala hore do bytu s tým, že tento rok som ešte s prácou na záhone neskončila. Rozkvitnuté aksamietnice mi bolo ľúto vyhodiť. Ani chryzantémy som ešte všetky neostrihala. Nechám ich tam až dovtedy, kým ich úplne nespáli mráz.

Aj balkónovým kvetom nezostáva veľa dní dovtedy, kedy budú prenesené niekde na schodište, aby tam mohli prečkať zimu. Možno sa im to podarí a možno aj nie. Ale nerada by som vyhodila krásne muškáty, ako som to už viackrát videla v jednej neďalekej rakúskej obci. Tam sa vôbec nesnažia kvety prezimovať. Na jar kúpia nové. No možno tak budem musieť urobiť aj ja.

IMG_9987

IMG_9988

IMG_9993

Vresovec zostane vonku počas celej zimy.

IMG_0008

IMG_9983

Tým, že vonku čas kvitnutia kvetov prestal a prichádzajú zimné dni, aby som mala radosť z kvetov aj v zime, kúpila som si nové izbové kvietky. Po dlhej dobe som si priniesla domov kalanchoe. Hneď dva kusy. Jedna rastlinka má žlté a druhá oranžové kvety.

IMG_9994

IMG_9997

Na záver sa chcem pochváliť, že mi konečne po dvoch rokoch začína kvitnúť aj vianočný kaktus. Malý výhonok som si zasadila ešte pred dvomi rokmi a trvalo mu dosť dlho, kým sa začal rozrastať. Nedávno som si všimla, že sa ukazujú prvé púčiky. Na jednom je už vidieť aj to, že bude ružovej farby.

6 thoughts on “Sobotňajšie popoludnie

  1. Takovou krásu by bylo škoda zlikvidovat, Danko, jen ať kytičky hezky kvetou a dělají ti radost, dokud to jde.
    Taky mám vánoční kaktus, je to malá rostlina, ale každý rok je obsypaná květy. Bohužel, vždycky už začátkem listopadu, takže na vánoce je dávno odkvetlý. 😦
    Fotky se mi líbí a tak trochu jsme se shodly. Já dávala včera na blog výběr planých kytek.
    Užij si pěkný den.

    Páči sa mi

  2. Ten môj, ktorý bude kvitnúť prvý raz, nemá tých púčkov tak veľa, aby vydržali kvitnúť do Vianoc. Ale to je jedno, možno si pred sviatkami kúpim vianočnú ružu, hoci som si už viackrát povedala, že to neurobím, pretože mi nikdy nevydrží ani počas sviatkov. Veď už teraz ich predávajú v obchodoch a keď ju prinesiem do nášho teplého bytu, za pár dní je po nej.

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.