Na dostihoch

v Starom háji som nebola už niekoľko rokov. Keď som sa začiatkom týždňa bola prejsť neďalekým okolím, mysliac si, že nafotím niečo v daždi, išla som aj popri dostihovej dráhe. Tam som si všimla oznam, že nasledujúcu nedeľu budú dostihy. Aby som na to nezabudla, odfotila som si ho a zaumienila som si, že ak bude pekné počasie, na tie dostihy pôjdem. Počasie vyšlo na výbornú, tak som teda išla.

DSCN2295d

Na dostihoch sa zúčastnili špičkové kone z Nemecka, Maďarska, Česka a zo Slovenska. Začiatok bol, ako je aj z plagátu vidieť, o 14. hodine, ale ja som prišla o niečo neskôr. Mala som šťastie, lebo už o chvíľu boli odštartované ďalšie preteky. Nebudem písať o priebehu, o menách koní, o víťazovi. Ukážem vám, čo všetko som včera na dostihovej dráhe odfotila.

DSCN2871d

DSCN2872d

DSCN2875d

DSCN2876d

DSCN2877d

DSCN2878d

DSCN2879d

Na fotenie som si vybrala miesto, kde bolo menej ľudí, ale zase som nevidela tie najdôležitejšie momenty. Ani štart, ani cieľ. Po skončení týchto dostihov som sa išla obzrieť po areáli, aby som si našla lepšie miesto.

DSCN2883d

V medzierke, medzi jednotlivými tribúnami sa mi podarilo vidieť aj dekorovanie víťaza.

DSCN2891d

DSCN2896d

DSCN2984d

V prestávkach si ľudia mohli vsadiť na koňa, mohli si preštudovať tabuľu s výsledkami, občerstviť sa a keďže bola táto dostihová nedeľa venovaná hlavne ženským návštevníčkam, mohli si pozrieť módnu prehliadku.

DSCN2909d

DSCN2889d

DSCN2906d

DSCN2962d

Mňa osobne predvádzané modely vôbec neoslovili, preto som sa tam ani dlho nezdržala. Zaujímavejšie boli možno oblečené niektoré diváčky.

Návštevníci si mohli kúpiť rôzne veci s námetom koní. Kto mal chuť na sladké, kto na slané, mohol si vybrať.

Pomaly sa blížil čas ďalšieho dostihu. Keďže som si lepšie miesto nenašla, vrátila som sa na to pôvodné.

Odštartované.

DSCN3037d

DSCN3038d

DSCN3039d

DSCN3040d

DSCN3048d

DSCN3049d

DSCN3050d

DSCN3052d

IMG_8114d

IMG_8130d

IMG_8140d

DSCN3049d

Víťaz sa ešte obzrel, ako ďaleko sú ostatní, prešiel ceľom a ja som odtiaľ odišla. Dekorovanie víťaza som videla už idúc za ďalším programom len spoza plota. To, že to bol kôň s českým jazdcom, som sa dovtípila z toho, že hrali pieseň, kde sa hľadá domov můj  🙂

IMG_8141d

DSCN3072d

Najbližšiu nedeľu sa môžete ísť pozrieť na dostihy v Starom háji aj vy.

7 thoughts on “Na dostihoch

  1. No páni, to je nádhera. Z dostihů jsou senzační fotky, živě si představuji ten dusot kopyt a funění a frkání koní. A to jsem nikdy žádný dostih naživo neviděla! 😉 Prima jsou i fotky z okolí závodiště, lákadel tam bylo dost ať to bylo občerstvení, nebo nějaký pěkný suvenýr. Počasí se vskutku vydařilo a udělala jsi moc dobře, že jsi nezůstala sedět doma. 😎

    Páči sa mi

  2. Keď boli deti malé, zvykli sme v nedeľu chodievať na dostihy. Lenže sa mi stalo dvakrát, že som bola svedkom núteného usmrtenia koňa, potom sa mi nadlho na dostihy nechcelo. To sa stáva hlavne pri prekážkových dostihoch. Doma by som aj tak nebola sedela, išla by som sa bicyklovať. Takto som si urobila pešie kolečko po Petržalke 🙂 Dnes už nie je tak pekne, dnes by som sa mohla pustiť konečne aj do nejakej práce. Napr. tak umývanie okien….

    Páči sa mi

  3. Świetna relacja fotograficzna. Jak zwykle u Ciebie.
    Danielko, jesteś fanką wyścigów konnych?
    Przyznam się szczerze, że nigdy ich nie ogladałam. Szkoda.
    Domyślam się, że byłabym zachwycona. Jeden jedyny raz oglądałam relację z słynnych wyścigów konnych znanych jako Royal Ascot Racecourse w Anglii.
    Bardzo dziękuję za miły komentarz.
    Pozdrawiam serdecznie:)*

    Páči sa mi

  4. Dostihy jsem naživo neviděla, Danko, jenom v televizi. Tvoje reportáž je skvělá, takže mi je přiblížila, protože se na televizi poslední dobou (2-3 roky) vůbec nedívám.
    Podařilo se ti nafotit moc prima sérii akčních fotek. Záběry máš hezky ostré, s tím bych měla problém fotit pohyb se mi zrovna moc nedaří. 😉

    Páči sa mi

  5. Hanka, veď ani tie moje fotky v pohybe nie sú veľmi kvalitné. Keďže som nemala dobré “postavenie”, zle sa mi fotilo. Škoda, že ma nemal kto odfotiť, v akej póze som fotila 🙂

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.