Dnes je deň záhradných trpaslíkov

a ja nemám žiadneho ani na záhone, ani na fotke 😦 Pritom som sa pred necelými dvomi hodinami na jedného pozerala. V obchode. Hoci som v ruke držala fotoaparát, fotku som si neurobila. To som totiž vtedy ešte netušila, že je dnes taký sviatok 🙂 Nevadí, výnimočne si dnes požičiam fotku z internetu, z článku, z ktorého som sa o tomto dni dozvedela.

Keby som mala záhradu, určite by som v nej trpaslíkov nemala, ale nemám nič proti tým, ktorí si ich v záhradách inštalujú. Viem byť tolerantná voči tomu, čím si kto spestrí záhradu. Presne o tom je aj dnešný deň. Viac sa dočítate tu.

trpaslík

Načo som vlastne bola v nedeľu poobede v obchode, kde predávajú kvety a potreby pre záhradkárov? Len tak. Syn išiel kupovať nejaké šrôbiky, tak som išla s ním. Kým sa on špacíroval v oddelení s vŕtačkami a ich doplnkami, ja som si zatiaľ odbehla do oddelenia kvetov a záhrady. Nekúpila som si tam nič, ale zopár vecí som si aspoň nafotila. Sú to  kvety, ktoré by som mala rada na záhone, ale ich ceny v obchode, v ktorom som fotila, sú pre mňa veľmi vysoké. Už len to, že keď si pomyslím, že to niekto ukradne, tak tie kvety určite kupovať nebudem.

DSCN2174b

DSCN2175b

DSCN2176b

DSCN2172b

DSCN2179b

DSCN2180b

Pri pokladni sa ma syn spýtal, či nechcem solárne lampy na balkón. Dve mi kúpil. Už sa nabíjajú slnečnou energiou.

DSCN2239b

DSCN2240b

DSCN2251b

DSCN2238b

Pôvodne som začala písať iný článok. Síce bol tiež o kvetoch a mojom balkóne, ale trošku iný. Keď som išla googliť názov jednej rastliny, natrafila som na článok o trpaslíkoch. Tak som si to rozmyslela a ten pôvodný článok som nechala v rozpísaných s tým, že ho dokončím neskôr. Tu je aspoň jedno malé lákadlo, o ktorom budem písať v nasledujúcom príspevku.

DSCN2241b

A na záver ešte jeden trpaslík. Toho by som si asi aj kúpila 🙂 Nie je pekný? Veď aj gýč môže urobiť niekedy radosť.

trpaslík2

Na úplný záver dám dnes ešte aj jednu hádanku. Kto uhádne, čo som toto odfotila?

DSCN2216b

Do skorého čítania!

11 thoughts on “Dnes je deň záhradných trpaslíkov

  1. Lampy solarne na balkonie to świetny pomysł.
    Danielo, rośliny z czerwonymi owockami to są papryczki?
    Uwielbiam zakupy w dużych centrach ogrodniczych.
    Życzę Ci dobrej nocy.
    Miłego tygodnia:)*

    Páči sa mi

  2. Už som raz jednu solárnu lampu mala, ale po rokoch prestala slúžiť. Áno, na balkóne mám aj malé chilli papričky, majú fialové kvety. Mám pripravený príspevok o nich, onedlho si ho môžeš prečítať a uvidíš aj viac fotografií.
    Pekný nový týždeň aj tebe!

    Páči sa mi

  3. Nevěděla jsem, že i trpaslíci mají svůj den. 😉 Kdybych měla zahrádku, tak bych tam možná aspoň jednoho měla. Je mi fuk, že je to kýč a někomu se to nemusí líbit. 😀 Ty solární lampičky vypadají zajímavě, měla bys je po setmění vyfotit, abych si udělala představu, jak velké světýlko vydávají. 🙂
    To černé, by mohli být i broučci, jenže nevidím žádné nožičky, tak se taky přikláním k semínkům…

    Páči sa mi

  4. Veď aj ja som sa to dozvedela iba náhodou a keď som uvidela ten článok, hneď som si pomyslela, že to bude dobrá téma na článok 🙂 Včera som si nafotila takú zbierku trpaslíkov, že by som nimi zaplnila aj niekoľko príspevkov 🙂 Sú to semienka, trošku som fotku zväčšila, ináč sú veľmi malilinké. Myslela som, že niekto bude tipovať mak, lebo mne to tak na prvý pohľad pripadlo, ale sú to semená orlíčka. Pekne veľa sa mi ich podarilo nazbierať. Teraz mám v úmysle jednu výmenu, len musím vystihnúť, kedy budú ľudia v tej záhradke, kde som ich videla kvitnúť vo farbách, ktoré ja nemám.

    Páči sa mi

  5. Vůbec jsem netušila, že existuje něco jako “den zahradních trpaslíků”, Dani.
    Koukám na to úplně vyjeveně! 😉
    V obchodě s kytkami jsi pořídila krásné záběry, z těch barev až oči přecházejí.
    Solární lampy se mi moc líbí, je hezké, že ti je syn koupil.
    Mohl ti na balkón koupit i toho trpaslíka, je to sice kýč, ale docela milý. 😉
    Semínka jsou odtajněná, stejně bych je nepoznala. Jsi dobrá, že jsi jich nasbírala tolik!
    Držím palce, aby se výměna podařila! 🙂

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.