V posledný tohoročný letný večer

prichádzam s fotkami a krátkym rozprávaním o ďalšej bratislavskej fontáne. Fontána, ktorej fotky vidíte, sa nachádza vo Vodárenskej záhrade v mestskej časti Karlova Ves, pri brehu Karloveského ramena. Verejnosti bola sprístupnená len pred pár rokmi.

Je to už približne päť rokov, čo som sa raz popri neudržiavanom pozemku za Vodárenským múzeom bicyklovala s mojím známym a ten vtedy vyslovil svoju predstavu,  že priestor za múzeom by mohol byť verejný a že by ho mohli využívať napríklad cyklisti prechádzajúci  naším mestom na oddych a prespanie v stane.

Jeho predstavy sa čiastočne splnili. Cyklisti tam síce prespať v stanoch nemôžu, ale oddýchnuť si a načerpať nových síl, to áno. Záhrada má bezbariérové vstupy, takže cyklistom, ktorí prechádzajú cyklotrasou pri Karloveskom ramene, je dobre prístupná. Hlavná časť približne jednohektárovej záhrady však patrí najmä deťom, pretože je v nej vybudované veľké detské ihrisko.

V relaxačnej zóne záhrady je umiestnená fontána so sochou Chlapca s volavkou od Roberta Kühmayera.

DSCN6664v

DSCN6674v

Socha je kovová zliatina. Kópia bola vyrobená podľa originálu Ústredím umeleckých remesiel v Brne. Originál bol umiestnený pred vilou grófa Lanfranconi v Mlynskej doline v Bratislave. Fontána pochádza zo zbierok Múzea mesta Bratislavy a vo Vodárenskej záhrade je inštalovaná od roku 2012.

DSCN5804v

DSCN5807v

IMG_4399v

DSCN5805v

DSCN5819v

DSCN6677v

DSCN5823v

Počas tohto leta som bola pri fontáne niekoľkokrát, naposledy minulý týždeň. Podľa kalendára je jasné,  že som využila jeden z posledných teplých letných dní. No je pred nami jeseň a babie leto, kedy sa bude dať pri fontáne ešte stále posedieť. Tí,  ktorí ste vo Vodárenskej záhrade ešte nikdy neboli, máte príležitosť využiť na návštevu ešte túto jeseň. A tá býva v tejto záhrade naozaj pekná.

IMG_9573

IMG_9572-002

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.