Moje floxy

Už vtedy, keď som zakladala kvetinový záhon pri dome, som vedela, že chcem mať na ňom floxy. Prvý pokus mi nevyšiel, lebo zo semienok, ktoré som kúpila, vyrástli len také mini floxíky. Ale tešila som sa aj z nich, nechala som si ich na balkóne. Na tieto, pre mňa romantické kvety, som mala spomienku z detstva. Je to tiež kvetina, na ktorú sa v istom období úplne zabudlo. No už sa vrátila do záhrad a záhonov. Rokmi sa mi postupne podarilo zopár farieb normálneho floxu zozbierať. Videla som na internete aj dvojfarebné. Také zatiaľ nemám. Čo nie je, môže byť…

 

 

 

6 thoughts on “Moje floxy

  1. Áno, sú to pekné kvietky. Pamätám si ich z detstva u babky na dedine. Na sídlisku u nás som ich ešte nikomu nevidela, ale pri prechádzke po Prievoze v záhradkách pri rodinných domoch ich je vidieť.

    Páči sa mi

  2. Jsou překrásné, Dani. Jeden čas nebylo floxy vůbec vidět, ale už se zase objevují, jak vidím, máš stejný poznatek.
    Připomnělo mi to moje mládí, měli jsme kolem chaty vysázené floxy v různých barvách a velikostech květů. Tmavě fialové byly malé, sytě růžové a bílé zase velké.
    Dvoubarevné floxy jsem ještě neviděla.
    Moc se mi líbí, jak jsi květy vyfotila, taky máš několik barev a velkou radost z toho, jak pěkně floxy prospívají. 🙂

    Páči sa mi

  3. Floxy jsou v zahradě od doby naší babi … a to je hrozně let… máme bílé … ale u jedné paní nedaleko vidím podél plotu tolik barev… jsou fakt krásné – takové babičkovské

    Páči sa mi

  4. Keby som mala vlastnú záhradu, viac miesta pre kvety, tak by som ich posadila všetky pokope. Tu na záhone ich mám jednotlivo, takže tá ich krása toľko nevynikne.

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.