Zo dňa na deň ich pribúda stále viac

Farieb. Najviac tej zelenej. Rôznych odtieňov. K nim sa pridávajú biela, žltá, ružová, fialová, modrá a ani mi rýchlo nenapadne, aké ešte. Do obchodu som si to vzala zase okľukou. Cez lesík. Môžem o tom povedať, že som si splnila dva v jednom. Prechádzku a pobyt na vzduchu s nákupom. Robievam to takto dosť často.

A toto je teda moja dnešná cesta za nákupom v skratke.

Pekných snežienok je v lesíku už len sem-tam. Sú už odkvitnuté, posledné ešte len odkvitajú.

Nahrádzajú ich scily dvojlisté, žlté kvety krivca, chochlačky duté v rôznych odtieňoch ružovej a tiež aj biele, ružovo-fialové kvietky pľúcnika lekárskeho a mnohé ďalšie.

Kedykoľvek, keď fotím v tomto konkrétnom lesíku, snažím sa vyberať také zábery, aby v nich nebolo vidieť ten príšerný neporiadok, ktorý tam je. Nemyslím tým staré popadané stromy, ale všetko to, čo tam navláčili ľudia. A verte mi, z roka na rok sa mi tie zábery vyberajú stále ťažšie.

To, že staré stromy umierajú, je v lese samozrejmé. Na ich miesto prichádzajú nové. Aj tam je vidieť kolobeh života.

Fotka:   Fotka:

Fotka:   Fotka:

Možno by niekto povedal, že vám tu každý rok ukazujem to isté. Áno, ono to je, ale aj nie je to isté 🙂

Fotka: Fotka: Fotka:

3 thoughts on “Zo dňa na deň ich pribúda stále viac

  1. Fotka jedna lepší než druhá – samá příroda a jak krásná – u nás jsme s jarem trošku pozadu – i když narcisky už vytáhly a mají zelená poupata – čekají na trošku tepla – přes den bylo dnes slunečno, ale dost studený vítr – po ránu bývá trochu bílá tráva od mrazíku .
    Užívej si jaro v pohodě. Jarka

    Páči sa mi

  2. Tu u nás to veru nádherne všetko kvitne. Aj dnes som bola poobede v jednom na blogu už viackrát ukazovanom parku, bolo tam nádherne. Aj ja ti prajem krásne užívanie jari.

    Páči sa mi

  3. Krásné jarní záběry jsi nafotila, Dani.
    U vás jste trošku v předstihu, já jsem všechny tyto kytičky vyfotila teprve 1. dubna, navíc mám jen jaterníky.
    Ptáčky se mi nedaří fotit vůbec, nějak už mě to přestává bavit! 😦

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.