Tak z tohto sa teda vôôbec, ani len trošku neteším

Dalo sa to čakať. Kuvikala som o tom po celý čas, čo prišla tak skoro jar. Všetko rozpučalo, rozkvitlo a v najhoršom období, kedy to už naozaj nie je treba, príde zima a sneženie. Už ma to však vôbec neprekvapuje, lebo v posledných rokoch sa to deje skoro pravidelne. Zo zimy sme skočili najprv do leta a teraz sme sa vrátili znovu do zimy.

To, že sa tomu nevyhneme, nám bolo jasné, keď sme v posledných dňoch sledovali poveternostnú situáciu v okolitých krajinách, ale aj v severných okresoch Slovenska. Už na veľkonočný pondelok napadol sneh v Nemecku a tiež aj na severnom Slovensku. Dnes to máme aj tu dole, na juhozápade. Bola som vyniesť odpadky, tak som si vzala aj fotoaparát. Sneh sa našťastie na zemi neudržal, okamžite sa roztápal.

Najprv som fotila z okna a balkóna.

Mojim štipľavým papričkám je ešte stále najlepšie na okne z vnútornej strany bytu.

Z opačnej strany okna to už tak fajn nevyzeralo.

Neviem, či som nemala schovať aj muškáty z balkóna. Dúfam, že im toto ochladenie veľmi neuškodí.

Na záhone a okolo domu to vyzeralo naozaj nepríjemne.

8 thoughts on “Tak z tohto sa teda vôôbec, ani len trošku neteším

  1. Ja si z r. 1977 alebo 1978? pamätám sneženie v máji. Dokonca existuje aj otcova fotodokumentácia. Mala som pri zelených ríbezliach snehu po kolená. Jún už hádam bude istý 😉

    Páči sa mi

  2. Možno to bolo v 78-om. Vtedy som ležala v nemocnici a pamätám si, že snežilo aj 1., aj vtedy ešte 9. mája, kedy boli štátne sviatky. Ale sneh sa na zemi neudržal, teda aspoň tu v Bratislave. Zo stredoškolských čias si pamätám jednu jar, kedy bolo všetko rozkvitnuté a začal padať mrznúci dážď. Na pohľad to bolo krásne, ale či to pomohlo aj úrode, to pochybujem.

    Páči sa mi

  3. Tak tady to vypadá podobně.. v noci byl i nějaký stupeň pod nulou …je fakt, že byla zima, pak léto a opět zima. Tipuju, že po tomto počasí přijde prudké oteplení, tzn. léto. Jako na houpačce. Nevím jak to přežije naše krásně rozkvetlá švestka.. jsou tak dobré. Papričky máš parádní i ostatní kytí.
    Danielko, měj se fajn. Jarka

    Páči sa mi

  4. Keby sa aspoň jeden rok takto nezbláznilo počasie. Ale čo si pamätám roky dozadu, je to už tak pravidelne. Zem sa zbláznila. Bohužiaľ, asi to bude aj kvôli nám ľuďom, ako sa k nej správame 😦 Dúfam, že tvoja slivka nezamrzne. Aj ja mám rada dobré slivky 🙂 Pekný deň prajem!

    Páči sa mi

  5. Byl to pořádný šok, Dani, naštěstí už je to za námi. Sníh už snad padat nebude, ale nadělal spolu s větrem a mrazem značné škody. 😦

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.